GeriGelin Modası 2015 Düğün Trendleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

2015 Düğün Trendleri

2015 Düğün Trendleri

"Türkiye’nin; düğün denilince ilk akla gelen, 7 senedir 100.000’lerce gelin ve damat adayının kullandığı ve evlenen her 3 çiftten 1’inin faydalandığı Düğün.com’dan yazılarını severek takip ettiğimiz Sinem Aydınoğlu’nu yakaladık. Düğün ile ilgili yeni trendleri ve en çok merak edilenleri ona sorduk. Bakın neler dedi..."

1. Her yıl değişen düğün trendlerinde bu yıl, yani 2015 yılında neler göreceğiz?

- 2015 yılının pantone rengi Marsala seçildi. Her sene olduğu gibi yılın pantone rengi bu sene de düğünlere damgasını vuracak. Düğünlerde bu rengin pembe, mor, leylak ve bronz tonları ile ayrı ayrı kombinlendiğini sık göreceğiz. Düğün günleri için başka renkler tercih edecek çiftler ise seçimlerini lacivert-krem-pembe, morun tonları-limon sarısı, pembe-haki-gri, mürdüm-lila-gümüş ya da kahverengi-fildişi gibi kombinlerinden yana yapacaklar.

- Sezonun en belirgin temalarında ise başta rüstik olmak üzere bohem ve son birkaç sezonun vazgeçilmezi vintage esinler bulunuyor. Mekanların öne çıkanları arasında çiftlik düğünleri başı çekerken, gelinliklerde 30’lu yıllara gönderme yapan modellere rastlayacağız.2015 Düğün Trendleri2. Hazır gelinliklere değinmişken, bu yılın en trendi gelinlik modelleri neler olacak?

- Tüm tasarımcılar hazırladıkları koleksiyonlar ile bu yılın sadelik ve zarafet yılı olacağını gösterdiler. Bu yılın gelinlik modellerini üç ana başlıkta toparlayabilirim. Son birkaç yıldır olduğu gibi bu yıl da straplez modeller yine çok tercih edilecek. Ancak yılın yükselen trendi dantel kollu, düz kesim gelinlikler, ışıltılı satenler, tasma yakalar ve pelerinli gelinlikler diyebilirim.

- Ve son olarak, sezona damgasını vuracak gelinlik modeli ise tül kumaşlı, derin V yakalı ve romantikliği ve zarafeti ile düşük omuzlu modeller olacak. Neredeyse tüm tasarımcıların koleksiyonlarında bulunan düşük omuzlu modellerin en güzelleri ise Oscar De La Renta, Marchesa ve Christos’un koleksiyonlarında bulunuyor.2015 Düğün Trendleri3. Göz dolduran bir gelin olmak için, gelinlik seçiminde sizce vücut tipi mi yoksa trendler mi ön planda olmalı?

- Gelinlik sadece tek günlük bir elbise! Bunun içerisinde kendimi iyi hissetmedim, bir daha bunu giymem deme şansları yok gelinlerin. Durum böyle olunca da, Düğün.com olarak trendleri ve daha da önemlisi hayallerini bir kenara bırakıp, gelinlere vücut tiplerine uygun gelinlik giymelerini tavsiye ediyoruz. Vücut tiplerine uygun gelinlik giyen gelinler, vücutlarında kusur olarak gördükleri birçok ayrıntıyı gelinlikleri sayesinde görmezler. Böylece daha sonra düğün fotoğraflarına baktıklarında, boylarından veya kilolarından yakınmak yerine en az o gece kadar güzel olduklarını düşünürler. Ancak tüm denemelerde akılları hayallerindeki gelinlikte kaldıysa o zaman vücut tipini es geçebilirler diyoruz.2015 Düğün Trendleri4. Hangi ünlü çiftlerin düğün ve gelinlik konusundaki seçimlerini beğeniyorsunuz? Evlenecek çiftler kimleri örnek almalı?

- Ülkemizdeki ünlülerden açıkçası hala işte budur dediğim bir çift göremedim. Özellikle geçen yıl ünlü gelinlerin vücut tiplerine uymayan gelinlikleri, mekana uygun olmayan temalar, sade olması gerekirken abartılı gelin saçı ve makyajı gibi birçok yanlış seçime tanıklık ettik bence. Tabii bu sadece bize özgü değil. Stili ile moda dünyasında önemli bir yer edinmiş olan Olivia Palermo da tercih ettiği Carolina Herrera gelinliği ve üzerine giydiği triko ile birçok seveni için hayal kırıklığı yaratmıştı.

- Öte yandan yıllar önce evlenmelerine rağmen Kate Moss ile Jamie Hince ve Kate Middelton ile Prens William benim için hala kusursuz düğünün simgeleri. Gelinliklerinden mekana, saç modellerinden gelin buketlerine kadar hala seçimleri en çok taklit edilen ünlü gelinler.2015 Düğün Trendleri5. Hem internet hem düğün sektörüne hakim biri olarak son zamanlarda kullanılan hashtagler hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Bayılıyorum  Konuştuğum her çifte sosyal medya hesaplarından Instagram’da düğün günleri için kendi isimlerinden oluşan bir hashtag belirlemelerini tavsiye ediyorum. Bence her çift #banuatakanwedding veya #banuatakanevleniyor gibi, herkesin kolaylıkla kullanabileceği bir hashtag seçimi yapmaya özen gösterip, davetlilerin paylaşacakları resimlere bu hashtag’i eklemelerini rica etmeli. Böylece çiftlerin en özel gecelerine dair davetlilerin ve arkadaşlarının çektikleri farklı bakış açılarına sahip, en az fotoğrafçılarının çektikleri kadar değerli bir sürü anıları oluyor.

False